Veniturile britanicilor au scăzut puternic

Postat la 27 iunie 2013 44 afişări

Veniturile britanicilor, după taxe, au înregistrat în primul trimestru cea mai abruptă scădere din ultimii 25 de ani, cauzată parţial de declinul salariilor, potrivit datelor anunţate joi de institutul naţional de statistică de la Londra.

Veniturile britanicilor au scăzut puternic

 Venitul real al gospodăriilor din Marea Britanie, după taxe, a scăzut în primele trei luni cu 1,7% faţă de nivelul din trimestrul patru al anului trecut, cea mai slabă evoluţie din 1987, informează Bloomberg.

Oficialii au confirmat totodată datele privind evoluţia PIB în primul trimestru, cu o creştere de 0,3%.

Totodată, statistica a revizuit datele privind creşterea economică de anul trecut, astfel încât potrivit noilor estimări economia Marii Britanii nu a înregistrat în 2012 cea de-a doua rundă de recesiune din ultimii patru ani. Noile date indică stagnare pentru prima jumătate a anului trecut.

În orice caz, revenirea pe creştere în primul trimestru este un semn bun, însă consumatorii continuă să resimtă presiuni, deoarece inflaţia depăşeşte rata de expansiune a PIB, iar măsurile de austeritate limitează activitatea economică.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/veniturile-britanicilor-au-scazut-puternic-11035375
11035375
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.