Vass: Vrem să convigem băncile că este nevoie de creditarea IMM-urilor

Postat la 14 martie 2012 7 afişări

Măsurile prudenţiale excesive ale băncilor sunt cea mai mare piedică în dezvoltarea mediului privat din România, a declarat, miercuri, Andreea Paul Vass, consilier al premierului şi ambasador al IMM-urilor, menţionând că este nevoie ca sistemul bancar să crediteze firmele mici şi mijlocii.

"Vrem să convigem băncile că este nevoie de creditarea IMM-urilor. Măsurile prudenţial excesive sunt azi cea mai mare piedică în dezvoltarea mediului privat", a spus Vass, la un forum pe tema IMM-urilor. Ea a arătat că cele mai grave problemele cu care se confruntă sectorul IMM din România în prezent sunt evaziunea fiscală, concurenţa neloială, birocraţia fiscală, gradul prea redus de specializare, protecţia proprietăţii intelectuale, costurile internaţionalizării, accesul la achiziţii publice sau capitalizarea prin bursă.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
imm,
creditare,
masuri,
banci
/actualitate/vass-vrem-sa-convigem-bancile-ca-este-nevoie-de-creditarea-imm-urilor-9398831
9398831
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.