Vasilescu, BNR: Rolul FMI nu este să formeze campioni economici

Postat la 07 decembrie 2012 10 afişări

Rolul FMI este să sprijine ţări care şchioapătă, şi nu să împrumute ţări care vor să devină "campioni economici", iar fără încheierea acordului cu Fondul oprirea finanţărilor externe în contextul crizei internaţionale ar fi fost catas­tro­fală pentru România, consideră Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

"FMI nu este institu­ţia care să împrumute ţări care vor să fie cam­pioni economici. Nu ăsta este rolul FMI, să forme­ze campioni economici. Uneori este o simplă cârjă care să te ajute să mergi înainte. Era lim­pe­­de că România avea ne­voie de acordul cu FMI. Era nevoie de o cârjă care să susţină cât de cât consu­mul. Banii au venit să as­tu­pe un gol", a de­­clarat Va­si­lescu cu ocazia lan­­sării căr­ţii "Româ­nia între Est şi Vest. Ade­ra­rea la FMI şi BIRD", de Ion Ale­xan­dres­cu, arătând că exprimă o opinie personală.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
vasilescu,
bnr,
fmi,
economie
/actualitate/vasilescu-bnr-rolul-fmi-nu-este-sa-formeze-campioni-economici-10376611
10376611
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.