Vasilescu: BNR nu a vorbit în 2008 despre un acord cu FMI, pentru că BNR nu întervine în an electoral

Postat la 06 decembrie 2012 14 afişări

Banca Naţională a României s-a abţinut în 2008 să anunţe public că doreşte un acord al României cu Fondul Monetar Internaţional pentru că era un an electoral, dar experţii băncii centrale considerau că este absolut necesar, a declarat joi Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.a

"2008 a fost an electoral, era un guvern în funcţie şi urma altul după alegeri. Cum i-ar fi căzut Băncii Naţionale să iasă şi să vorbească că vrea un acord cu Fondul Monetar Internaţional? Poate că Fondul nu voia un acord cu România, poate nu avea ochi pentru noi", a afirmat Vasilescu, la BNR, cu ocazia lansării cărţii "România între Est şi Vest. Aderarea la FMI şi BIRD", de Ion Alexandrescu, arătând că exprimă o opinie personală, care nu reprezintă neapărat poziţia băncii centrale.

El a precizat că răspunde unei întrebări care s-a tot vehiculat în mass-media în ultimii ani, referitor la faptul că BNR nu a vorbit nimic despre acordul cu FMI în 2008, iar la începutul anului 2009 s-a aşezat imaediat la masă pentru a parafa acordul.

Potrivit lui Vasilescu, cu toate că BNR nu şi-a exprimat public poziţia, în urma discuţiilor dintre experţii Băncii Naţionale reieşea limpede că România avea nevoie de un acord cu FMI.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BNR,
Vasilescu,
FMI,
BNR
/actualitate/vasilescu-bnr-nu-a-vorbit-in-2008-despre-un-acord-cu-fmi-pentru-ca-bnr-nu-intervine-in-an-electoral-10374996
10374996
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.