Vasilescu, BNR: Foarte puţini români mai pot lua un credit astăzi, "miresele frumoase s-au măritat"

Autor: Raluca Ghinea Postat la 25 iunie 2013 36 afişări

Populaţia are dreptul moral să acceseze credite bancare, dar foarte puţine persoane îndeplinesc în prezent condiţiile de eligibilitate, după ce "miresele frumoase s-au măritat", a declarat marţi Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Vasilescu, BNR: Foarte puţini români mai pot lua un credit astăzi, "miresele frumoase s-au măritat"

"Banca Naţională în niciun caz nu îşi ridică mâinile, cum se spune, de pe creditarea persoanelor fizice. Este important ca acest sistem de creditare a persoanelor fizice să funcţioneze în continuare. Populaţia are dreptul la credite, dar din păcate acesta este numai un drept moral pentru că, material, lucrurile sunt mai complicate, în sensul că, aşa cum se spune, «miresele frumoase s-au cam măritat»", a afirmat Vasilescu la un seminar pe tema garantării şi contragarantării creditelor după Basel III.

El a arătat că 3,5 milioane de persoane care aveau dreptul la credite şi-au exercitat acest drept şi au luat împrumuturi, iar acum băncile privesc "în toate părţile" căutând persoane care devin eligibile.

"Din păcate aici este o problemă foarte complicată pentru că foarte puţini reprezentanţi ai populaţiei mai îndeplinesc condiţiile în ziua de astăzi ca să vină la creditul unei bănci. Pentru noi este limpede că în etapa imediat următoare creditarea populaţiei nu poate fi decât în pasul 2. Adică creditul pleacă de la bancă la întreprindere, la companie, compania face producţie, face locuri de muncă mai multe şi în felul acesta ajunge ceva din creditul acesta şi la populaţie prin salarii mai bune, prin locuri de muncă şi prin alte condiţii materiale", a spus Vasilescu.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BĂNCI,
CREDITARE,
/actualitate/vasilescu-bnr-foarte-putini-romani-mai-pot-lua-un-credit-astazi-miresele-frumoase-s-au-maritat-11017716
11017716
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.