Vasilescu, BNR: Băncile trebuie să angajeze psihologi şi sociologi, pentru a se pregăti de relansarea creditării

Autor: Raluca Ghinea Postat la 25 iunie 2013 55 afişări

Băncile trebuie să-şi restructureze personalul, dar nu în sensul de disponibilizare ci de întărire a unor departamente, precum cel de analiză de risc, şi să plătească psihologi şi sociologi, pentru a se pregăti de relansarea creditării, a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Vasilescu, BNR: Băncile trebuie să angajeze psihologi şi sociologi, pentru a se pregăti de relansarea creditării

"Cred că nu greşesc dacă reiau o idee a guvernatorului dintr-o conferinţă de la Universitatea din Braşov, care spunea aproape deschis că băncile au în perioada următoare o responsabilitate imensă şi anume că reorganizarea trebuie să înceapă de la restructurarea personalului, dar nu înseamnă ceea ce se înţelege la noi prin restructurare. Când guvernatorul s-a referit la restructurarea personalului nu s-a gândit la disponibilizarea personalului din bănci, ci a avut în vedere nevoia unei reorganizări şi a unei restructurări a personalului bancar într-un sens foarte real, că s-a terminat perioada aceea de boom din 2004-2008, foarte scurtă pentru România, când în ţară se trimiteau cam 20 de miliarde de euro pe an şi băncile aveau foarte mulţi bani şi nevoie de vânzători de credite", a declarat marţi Adrian Vasilescu, consilier al Guvernatorului BNR, la un seminar pe tema creditării.

El apreciază că băncile ar trebui să devină partenerii companiilor cărora le dau credite, să-şi întărească compartimentele de analiză şi cele de analiză de risc în primul rând şi să înţeleagă foarte bine problemele companiilor.

"Eu o să spun în continuare o idee mai veche care a deranjat băncile. Când spuneam că băncile ar trebui să scoată mai mulţi bani din buzunare şi să plătească un personal specializat plecând de la psihologi, filosofi, sociologi, oameni care să vină în grupurile de analiză ale băncilor şi să asigure momentul de relansare a creditării", a menţionat Vasilescu.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vasilescu-bnr-bancile-trebuie-sa-angajeze-psihologi-si-sociologi-pentru-a-se-pregati-de-relansarea-creditarii-11017720
11017720
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.