Vasilescu: Analistii nu pot evalua interventiile BNR, acestia au gresit si in mai

Postat la 06 iunie 2011 11 afişări

Analistii nu pot estima interventiile BNR, pentru ca acestea nu sunt concentrate, iar calculele facute in mai de unele banci nu au avut in vedere ca bancile si-au redus cu intarziere sumele eliberate din RMO, a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

"Unii analisti continua seria de calcule fanteziste. Ei vin acum si ne vand pe piata ideea ca BNR ar fi pus in joc, in luna mai, intre 700 de milioane si un miliard de euro pentru a impiedica deprecierea monedei nationale. Mai mult, chiar pentru a fixa cursul la 4,13 lei/euro", a comentat Vasilescu. Analistii ING Bank au dat publicitatii o estimare potrivit careia Banca Nationala a Romaniei (BNR) a vandut, in a doua parte a lunii mai, intre 700 milioane euro si un miliard de euro pentru a impiedica deprecierea monedei nationale dincolo de nivelul de 4,14 lei/euro. Ministerul Finantelor s-a imprumutat in luna mai cu 939,2 milioane de euro prin emiterea de titluri de stat in valuta cu scadenta la trei ani pe piata interna. Operatiunea a contribuit semnificativ la cresterea rezervelor valutare, iar aprecierea dolarului american si lirei sterline fata de moneda europeana a adus alte 400 milioane euro, potrivit calculelor ING.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
vasilescu,
bnr,
interventii
/actualitate/vasilescu-analistii-nu-pot-evalua-interventiile-bnr-acestia-au-gresit-si-in-mai-8316400
8316400
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.