Variantă luată în calcul de Grecia pentru evitarea falimentului: Obligaţiuni cu maturitatea la 100 de ani

Postat la 30 septembrie 2011 7 afişări

Grecia ia în calcul oferiera unor obligaţiuni cu maturitatea peste 100 de ani în schimbul titlurilor cu scadenţa pe termen scurt, pentru a evita falimentul, a declarat o sursă bancară apropiată statului elen.

Băncile BNP Paribas, Deutsche Bank şi HSBC şi banca de investiţii Lazard oferă consultanţă Greciei privind restructurarea datoriilor de stat. Contactaţi de Reuters, reprezentanţii celorlalte bănci implicate în discuţii nu au confirmat informaţia. O sursă a declarat că guvernul elen se concentrează pe variantele deja existente, fără alte amendamente. Cu toate acestea, cererea ridicată pentru obligaţiunile pe 100 de ani emise de Mexic ar putea creşte interesul pentru o astfel de variantă, inclusiv în Grecia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
evitare,
faliment,
obligatiuni
/actualitate/varianta-luata-in-calcul-de-grecia-pentru-evitarea-falimentului-obligatiuni-cu-maturitatea-la-100-de-ani-8821834
8821834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.