Varianta Delta. Încărcătura virală este de 300 de ori mai mare decât versiunea originală

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 august 2021 65 afişări

Persoanele infectate cu varianta Delta au o încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cele cu versiunea originală a virusului COVID-19. Potrivit unui studiu din Coreea de Sud, acest aspect a fost observat la primele simptome după infectare.

Varianta Delta. Încărcătura virală este de 300 de ori mai mare decât versiunea originală

Încărcătura virală scade apoi progresiv după infectare, iar după 10 zile ajunge la nivelurile observate la alte variante, conform Agenţiei Coreeane de Control şi Prevenire a Bolilor (KDCA), scrie Reuters.

Încărcătura mai mare înseamnă că virusul se răspândeşte mult mai uşor de la persoană la persoană, crescând infecţiile şi spitalizările, a declarat un oficial al Ministerului Sănătăţii, Lee Sang-won.

„Nu înseamnă că varianta Delta este de 300 de ori mai contagioasă. Credem că rata de transmitere este de 1,6 ori mai mare decât varianta Alpha şi de aproximativ două ori mai mare decât versiunea originală a virusului", a spus Lee.

Varianta Delta a noului coronavirus a fost identificată pentru prima dată în India şi varianta Alpha în Marea Britanie.

Pentru a evita răspândirea variantei Delta, acum dominantă la nivel mondial, KDCA a îndemnat oamenii să se testeze imediat ce apar simptomele COVID-19 şi să evite întâlnirile.

Studiul a comparat încărcătura virală a 1.848 de pacienţi infectaţi cu varianta Delta cu 22.106 de persoane care au avut alte tulpini.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
varianta delta,
încărcătura,
virală

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.