Vânzările Nokia au scăzut cu 20% în trimestrul doi, dar smartphone-ul de top a depăşit estimările

Postat la 19 iulie 2012 10 afişări

Vânzările Nokia au scăzut cu 20% în trimestrul al doilea, la 7,5 miliarde euro, iar pierderile companiei au urcat de trei ori, la 1,41 miliarde euro, însă livrările smartphone-ului vârf de gamă au depăşit estimările analiştilor, a anunţat joi compania.

Vânzările Nokia au coborât de la 9,2 miliarde euro în perioada similară a anului trecut, potrivit unui comunicat al producătorului finlandez de telefoane mobile. Compania a consumat în cele trei luni aproape 700 milioane euro din rezervele de lichidităţi, care au scăzut cu 14% faţă de primul trimestru, la 4,2 miliarde euro, în urcare cu 8% din iunie 2011. Lumia 900, vârful de gamă al Nokia, s-a vândut în 4 milioane de exemplare în trimestrul al doilea. Ratingul de credit al Nokia a fost retrogradat la "junk" - categoria inveestiţiilor cu caracter speculativ - de către cele trei mari agenţii de evaluare financiară.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nokia,
smartphone,
estimari,
vanzari,
scadere
/actualitate/vanzarile-nokia-au-scazut-cu-20-in-trimestrul-doi-dar-smartphone-ul-de-top-a-depasit-estimarile-9891315
9891315
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.