Vânzările grupului farmaceutic sloven Krka în România au atins anul trecut

Autor: Ana Maria Petcana Postat la 18 februarie 2013 141 afişări

47 milioane de euro, în scădere de la 48,6 milioane euro în 2011, însă piaţa locală s-a menţinut pe primul loc la nivelul grupului în Europa de Sud-Est, reiese dintr-un raport al companiei.

47 milioane de euro, în scădere de la 48,6 milioane euro în 2011, însă piaţa locală s-a menţinut pe primul loc la nivelul grupului în Europa de Sud-Est, reiese dintr-un raport al companiei. În raportul la nouă luni, Krka argumenta scăderea vânzărilor prin restricţiile privind distribuţia produsului Bilobil, unul dintre cele mai importante produse ale companiei pe piaţa românească. A doua piaţă ca mărime în regiune este Croaţia, unde grupul sloven a raportat vânzări de 35,2 milioane euro. La nivelul Europei de Sud-Est, care reprezintă 13% din vânzările totale ale grupului, Krka a înregistrat creşteri în Serbia, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia şi Kosovo. Potrivit datelor companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim România, Krka se situează pe locul 12 în topul companiilor farmaceutice din România, cu o cotă de piaţă de 2,4%. Per total, grupul a vândut anul trecut medicamente şi produse veterinare de peste un miliard de euro, în creştere cu 6% comparativ cu 2011. Krka produce medicamente generice pe care le comercializează în peste 70 de state la nivel mondial. Firma are centre de producţie în Slovenia, Polonia, Rusia, Croaţia şi Germania.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farma,
grup sloven,
Krka,
medicamente
/actualitate/vanzarile-grupului-farmaceutic-sloven-krka-in-romania-au-atins-anul-trecut-10570353
10570353
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.