Vânzările de petrol rusesc către Europa au scăzut la minimul ultimilor 10 ani

Postat la 04 iulie 2013 37 afişări

Vânzările de petrol rusesc către Europa au scăzut la minimul ultimilor 10 ani, pe fondul creşterii consumului intern din Rusia şi politicii Moscovei de a favoriza exportul către China, situaţie care conduce la creşterea costurilor pentru rafinăriile europene.

Vânzările de petrol rusesc către Europa au scăzut la minimul ultimilor 10 ani

 Rusia va livra în luna iulie către Europa 2,1 milioane barili de petrol pe zi, potrivit orarelor de transport, cel mai redus nivel din ultimii 10 ani, potrivit Financial Times.

Astfel, petrolul rusesc a devenit mai scump în Europa decât cotaţia de referinţă Brent, deşi este de calitate inferioară, potivit datelor Platts.

Exporturile de petrol rusesc către Asia au crescut puternic în ultimii trei ani, de la aproape zero la 500.000 de barili pe zi, după ce Rusia a încheiat acorduri la nivel înalt pentru aprovizionarea Chinei prin noua conductă care conectează Siberia de Est şi coasta Oceanuui Pacific. În iunie, Rosneft a încheiat un acord pentru dublarea livrărilor de petrol către China, contract multianual evaluat la 270 miliarde de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
europa,
minim,
scadere,
vanzari,
crestere,
rusia,
china,
consum
/actualitate/vanzarile-de-petrol-rusesc-catre-europa-au-scazut-la-minimul-ultimilor-10-ani-11082827
11082827
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.