Vânzările de petrol ale Iranului ar putea fi în creştere, în pofida sancţiunilor

Postat la 13 aprilie 2012 15 afişări

Vânzările de petrol ale Iranului ar putea fi în creştere, ca urmare a măsurilor Teheranului, precum dezactivarea sistemelor de localizare ale petrolierelor, astfel încât să nu poată fi urmărite, acordarea de reduceri de preţ şi facilităţi cumpărătorilor, pentru a ocoli sancţiunile internaţionale.

Decizia Iranului de a dezactiva sistemele de urmărire de la bordul petrolierelor face dificilă o evaluare în privinţa exporturilor de petrol. Cea mai mare parte a celor 39 de petroliere iraniene este acum "invizibilă" după ce statul a cerut companiei care le operează (National Iranian Tanker Co - NITC) să dezactiveze sistmele de emisie-recepţie prin satelit ale cutiilor negre, folosite în transporturile navale pentru monitorizarea parcursului navelor, au declarat surse din industrie pentru Reuters. "Statul iranian, ajutat de clienţi, încearcă să ascundă cât mai mult posibil", a declarat un director de la o companie de stat care a făcut afaceri cu Iran.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
petrol,
vanzari,
iran
/actualitate/vanzarile-de-petrol-ale-iranului-ar-putea-fi-in-crestere-in-pofida-sanctiunilor-9521626
9521626
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.