Vânzările de PC-uri au înregistrat primul declin din 2001 în perioada sărbătorilor de iarnă

Postat la 11 ianuarie 2013 11 afişări

Vânzările de computere au scăzut cu 6,4% la nivel mondial în ultimele trei luni ale anului trecut, marcând primul declin din 2001 în perioada sărbătorilor de iarnă, deoarece consumatorii au preferat tabletele şi smartphone-urile, promovate mai agresiv de retaileri, potrivit datelor IDC.

Piaţa PC-urilor a scăzut cu 3,2% anul trecut, în special din cauza performanţei slabe din perioada sărbătorilor, notează compania de cercetare IDC într-un raport citat de Bloomberg. În 2011, vânzările de PC-uri au crescut cu 1,7%.

Cererea de PC-uri nu a fost sprijinită semnificativ de lansarea sistemului de operare Windows 8 la sfârşitul lunii octombrie, precizează IDC. Noua platformă software a Microsoft este prima generaţie a Windows dezvoltată pentru interfaţa cu ecran tactil şi optimizată pentru tablete.

"Pierduţi în lupta de a încerca să promoveze un PC focusat pe interfaţa touch, producătorii nu au pus suficient de mult accent pe celelalte caracteristici ale platformei, pe siguranţă, fiabilitate şi eficienţă", comentează analistul Jay Chou de la IDC.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Vânzări,
PC,
declin
/actualitate/vanzarile-de-pc-uri-au-inregistrat-primul-declin-din-2001-in-perioada-sarbatorilor-de-iarna-10452580
10452580
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.