Vânzările de jocuri au crescut anul trecut în România cu aproape 20%, la 20 milioane euro

Autor: Anca Barbulescu Postat la 12 februarie 2013 18 afişări

Vânzările de jocuri au avansat anul trecut în România cu aproape 20%, la 20 milioane euro, iar companiile din domeniu mizează în anul în curs pe un ritm de creştere similar.

"Deşi o mare parte din bani nu mai trec prin firmele româneşti de profil, piaţa de jocuri din România a crescut cu circa 20% anul precedent, până la aproximativ 20 de milioane de euro. La ora actuală, jucătorii de pe plan local cumpără şi de pe site-uri externe, astfel că foarte mulţi bani nu mai ajung în companiile româneşti din industrie", a declarat a declarat într-un comunicat directorul general al Computer Games Online, Silviu Stroie.

El a adăugat că mare parte din banii cheltuiţi de români pe jocuri se îndreaptă către upgrade-uri, unelte şi funcţii noi ale jocurilor free2play şi, implicit, către producătorii de jocuri străini.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Vânzări,
jocuri,
România,
crestere
/actualitate/vanzarile-de-jocuri-au-crescut-anul-trecut-in-romania-cu-aproape-20-la-20-milioane-euro-10558150
10558150
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.