Vânzările de bunuri de folosinţă îndelungată au crescut în primul trimestru cu 4%, la 349 milioane euro

Postat la 20 mai 2013 39 afişări

Piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată din România a crescut în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 4%, la 349 milioane euro, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare a pieţei GfK.

Vânzările de bunuri de folosinţă îndelungată au crescut în primul trimestru cu 4%, la 349 milioane euro

 "Exceptând piaţa de electrocasnice mari şi piaţa de electronice, toate sectoarele monitorizate de GfK TEMAX au înregistrat rate de creşteri pozitive în valoare. Cel mai mare sector rămâne cel de IT, menţinându-se la o valoare relativ stabilă, de 105 milioane de euro, după o creştere de 0,9% faţă de T1 2012. Cea mai mare creştere de valoare s-a înregistrat în sectorul Telecom (18,2%). Rate de creşteri negative au apărut pe piaţa de electronice (-2,3%) şi pe piaţa de electrocasnice mari (-2,1%), sector ce se află pe o pantă descendentă încă de anul trecut", se arată într-un comunicat al companiei.

Evoluţia sectorului telecom a fost impulsionată de vânzările de smartphone-uri.

Astfel, valoarea totală a pieţei de telefoane mobile şi smartphone-uri a crescut cu 18% în primul trimestru, la 88 de milioane de euro. Noile modele de smartphone-uri au contribuit la creşterea segmentului de smartphone-uri cu 58%, în timp ce o scădere a cererii pentru telefoane mobile a produs o rată de creştere negativă de -29% pentru aceste produse.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vanzarile-de-bunuri-de-folosinta-indelungata-au-crescut-in-primul-trimestru-cu-4-la-349-milioane-euro-10888757
10888757
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.