Vânzarea de active de către băncile din Europa ameninţă piaţa unică

Postat la 28 martie 2012 6 afişări

Băncile europene riscă o fragmentare a pieţei financiare, din cauza programelor de vânzare de active cu scopul de a ajunge la un nivel minim al capitalului până în iunie, a avertizat, marţi, autoritatea de reglementare bancară din UE.

"Există riscul ca reducerea expunerii sectorului bancar din UE să ne lase cu o piaţă financiară mai fragmentată", a declarat preşedintele Autorităţii Bancare Europene, Andrea Enria, într-o conferinţă la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare din Europa. UE transpune un acord global privind băncile, Basel III, în legislaţia Uniunii, dar unele ţări vor o flexibilitate mai mare, întrucât nu toate cele 8.000 de instituţii de creditare din Europa au acelaşi model de afaceri. În decembrie 2011, Autoritatea Bancară Europeană a cerut băncilor europene să-şi majoreze baza de capital cu 115 miliarde de euro. Acordul Basel III cere băncilor o rată de adecvare a capitalului de cel puţin 7% până în 2019, în timp ce la nivel european s-a luat decizia atingerii unui prag de 9% până la sfârşitul lunii iunie.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
active,
banci,
amenintare,
piata unica
/actualitate/vanzarea-de-active-de-catre-bancile-din-europa-ameninta-piata-unica-9445146
9445146
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.