Vânt mare la munte: avertizare cu cod galben. Cum va fi vremea până luni

Postat la 02 februarie 2013 18 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cu cod galben pentru sudul judeţului Sibiu, mai ales pe Valea Oltului şi zona montană, inclusiv municipiul Sibiu; sudul judeţului Braşov, mai ales pe culoarul Rucăr-Bran şi zona montană, inclusiv municipiul Braşov.

În aceste zone, sâmbătă până în jur de ora 17 vor fi intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală 50 km/h, iar la munte vor depăşi 80 - 90 km/h, determinând şi transport de zăpadă în zona înaltă de munte.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, anterior, o informare privind precipitaţii şi intensificări ale vântului în toată ţara în intervalul 3 februarie, ora 12 - 4 februarie, ora 2.

În intervalul menţionat vor fi precipitaţii mixte în vestul, nordul şi centrul ţării şi ninsori în zona de munte, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15-20 l/mp. Vântul se va intensifica în regiunile vestice, sudice şi centrale, cu viteze de 45-50 km/h şi izolat, în Dobrogea şi Lunca Dunării, peste 60 km/h.

La munte, mai ales în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, vitezele la rafală vor depăşi 70-80 km/h, viscolind zăpada.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vant-mare-la-munte-avertizare-cu-cod-galben-cum-va-fi-vremea-pana-luni-10539237
10539237
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.