Valul al treilea al pandemiei loveşte puternic întreaga Europă. Guvernele impun restricţii: ”Lumea e la capătul răbdării”

Postat la 13 martie 2021 273 afişări

Valul al treilea al pandemiei loveşte puternic întreaga Europă. Guvernele impun restricţii: ”Lumea e la capătul răbdării”

“Al treilea val al pandemiei a început deja în Germania”. Confirmarea vine de la experţii Institutului Koch, după ce numărul noilor infectări s-a dublat în două săptămâni.

Ungaria se numără printre ţările cel mai grav afectate de tulpina britanică, responsabilă acum de aproape 90% dintre cazurile noi de Covid.

Iar Italia ridică din nou bariere în faţa virusului. Începând de luni, cel puţin 10 regiuni vor fi în carantină totală.

Începutul de săpămână nu va fi de bun augur în Italia. Cele mai populate regiuni ale peninsulei, inclusiv Lombardia şi Lazio, unde se află capitala Roma, devin zone roşii.

Şcolile vor fi închise, la fel şi barurile şi restaurantele. Oamenii vor ieşi din case doar pentru a merge la muncă, pentru cumpărături esenţiale şi în caz de urgenţe medicale.

Mario Draghi, premierul italian: “Sunt conştient că aceste măsuri vor avea consecinţe asupra educaţiei copiilor noştri, asupra economiei şi asupra psihicului, dar ele sunt necesare pentru a evita o deteriorare a situaţiei care ar face inevitabile măsuri şi mai stricte”.

Restricţiile vor fi menţinute cel puţin până în weekendul 3-5 aprilie, când are loc Paştele Catolic. Mai mult, în acea perioadă, măsurile stabilite pentru zona roşie se vor aplica în toată Italia.

În Ungaria, răspândirea tulpinii britanice a umplut din nou spitalele. Medicii sunt puşi în situaţia de a alege pe cine internează la terapie intensivă, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pandemie,
restrictii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.