Valoarea medie a unui depozit a scăzut anul trecut pentru prima oară după 2009

Autor: Ciprian Botea Postat la 01 februarie 2013 12 afişări

Volumul total al depozitelor garantate ale persoanelor fizice a depăşit 115 mld. lei (26 mld. euro) la sfârşitul anului trecut, dar valoarea medie a unui cont s-a redus pentru prima dată în perioada de criză, până la 7.800 de lei, arată datele publicate de Fondul de Garantare a Depozitelor.

Volumul total al depozitelor garantate ale persoanelor fizice a depăşit 115 mld. lei (26 mld. euro) la sfârşitul anului trecut, dar valoarea medie a unui cont s-a redus pentru prima dată în perioada de criză, până la 7.800 de lei, arată datele publicate de Fondul de Garantare a Depozitelor. "Valoarea medie a unui depozit garantat a scăzut pentru prima dată în ultimii trei ani. Valoarea medie a unei compensaţii potenţiale s-a mărit însă, aceasta atingând nivelul de 7.200 de lei", potrivit instituţiei. Scăderea valorii medii a unui depozit este de 1,3% în comparaţie trimestrială (faţă de finalul lunii septembrie). Aceasta înseamnă că băncile au reuşit să atragă mai mulţi clienţi, dar deponenţii vechi nu au mai economisit la fel de mult ca în trecut. Băncile participante la schema locală de garantare administrau la sfârşitul anului trecut circa 14,8 milioane de conturi de depozit. La nivelul întregului sistem bancar se înregistrau 16,6 milioane de conturi de depozit deschise de persoanele fizice, valoarea cumulată a sumelor economisite fiind de aproape 124 mld. lei (28 mld. euro).

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
depozite garantate,
persoane fizice
/actualitate/valoarea-medie-a-unui-depozit-a-scazut-anul-trecut-pentru-prima-oara-dupa-2009-10537330
10537330
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.