Valoarea de piaţă a Tesla trece de 500 mld. dolari, compania promite o compactă pentru Eurpa

Autor: Dorin Oancea Postat la 25 noiembrie 2020 50 afişări

Valoarea de piaţă a companiei Tesla a trecut marţi de 500 de miliarde de dolari, pe fondul creşterii explozice a bursei, prelungind perioada fastă pe care o traversează producătorul auto, care a crescut cu peste 500% în acest an, conform Reuters. Elon Musk a anunţat o maşină compactă pentru Europa.

Valoarea de piaţă a Tesla trece de 500 mld. dolari, compania promite o compactă pentru Eurpa

Acţiunile producătorului de vehicule electrice au crescut cu aproape 5%, ducând capitalizarea de piaţă la 519 miliarde de dolari.

Tesla este a şaptea cea mai valoroasă companie din Wall Street, chiar în spatele Berkshire Hathaway, iar acţiunile sale s-au majorat cu peste 30% din 16 noiembrie, când a fost inclusă în indicele S&P 500.

Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume, în ciuda producţiei care reprezintă o o parte din cea a Toyota, Volkswagen sau General Motors.

Acţiunile altor producători de vehicule electrice au crescut, de asemenea, în ultimele luni,după ce preşedintele ales Joe Biden a anunţat că vehiculele electrice vor deveni o prioritate maximă în timpul maandatului său.

Pe de altă parte, producătorul american de vehicule electrice urmăreşte extinderea în Europa, intrând pe segmentul pieţei de masă cu o maşină compactă, a declarat directorul executiv Elon Musk.

„Probabil că în Europa ar avea sens să facem, cred, o maşină compactă, poate un hatchback sau ceva de genul acesta”, a spus Musk la o conferinţă online găzduită de guvernul german.

„În SUA, maşinile tind să fie mai mari din motive de gust personal”, a spus el. „În Europa, tind să fie mai mici.”

Musk a spus că a avut unele probleme în a-şi parca maşina Tesla Model X lungă de cinci metri în Berlin.

„Conduceam un model X în jurul Berlinului şi am avut destul de multe probleme în a găsi un loc de parcare”, a spus el.

În prezent, producătorul auto din California vinde 4 modele de automobile, inclusiv berlina de dimensiuni medii Model 3 şi vehiculul utilitar sport de dimensiuni medii Model Y.

Toate vehiculele sale sunt cu câteva zeci de centimetri mai lungi decât maşina Golf Volkswagen, referinţa europeană pentru sedanele compacte.

La nivel global, Tesla urmează să lanseze şi noul său pickup „Cybertruck” peste doi ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
bursă,
europa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.