Valoarea de piaţă a Samsung a scăzut într-o lună mai mult decât toată capitalizarea Sony

Postat la 01 iulie 2013 41 afişări

Valoarea de piaţă a Samsung Electronics a scăzut în luna iunie cu 25,3 miliarde de dolari, sumă care depăşeşte capitalizarea concurentului japonez Sony, după ce modelul de top Galaxy S4 a dezamăgit, cu vânzări sub estimările investitorilor.

Valoarea de piaţă a Samsung a scăzut într-o lună mai mult decât toată capitalizarea Sony

 Acţiunile Samsung au scăzut cu 9,7% din 26 aprilie, data lansării noului vârf de gamă, în timp ce analiştii băncilor JPMorgan Chase şi Morgan Stanley şi-au redus estimările privind vânzările şi profitul companiei, transmite Bloomberg.

În luna iunie, 15 analişti şi-au modificat în sens negativ prognozele privind profitul net al Samsung pentru trimestrul al doilea.

Acţiunile Samsung au înregistrat în luna iunie o scădere de 12,7%, cea mai abruptă din ultimul an. La cotaţia bursieră actuală, capitalizarea Samsung este de aproximativ 192 miliarde de dolari.

Producătorii de smartphone-uri premium sunt afectaţi de scăderea cererii, deoarece consumatorii percep o stagnare a inovaţiei în industrie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/valoarea-de-piata-a-samsung-a-scazut-intr-o-luna-mai-mult-decat-toata-capitalizarea-sony-11057407
11057407
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.