Valoarea de piaţă a Bitcoin, aproape de 1.000 mld. dolari, după o creştere spectaculoasă în 2021. Criptomoneda se îndreaptă spre 53.000 de dolari

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 19 februarie 2021 30 afişări

Valoarea de piaţă a Bitcoin, aproape de 1.000 mld. dolari, după o creştere spectaculoasă în 2021. Criptomoneda se îndreaptă spre 53.000 de dolari

Bitcoin-ul se îndreaptă către o valoare de piaţă de un trilion de dolari, după o creştere de 415 miliarde în 2021, notează Bloomberg.

De asemenea, indicele Bloomberg Galaxy Crypto, care include Bitcoin-ul şi alte criptomonede, a reuşit să crească de două ori în aceeaşi perioadă.

Moneda ajunge în prezent la 52.783 de dolari, în condiţiile în care valoarea unui Bitcoin atingea aproximativ 4.000 de dolari în martie 2020.

Luna aceasta, gigantul american Tesla – cea mai valoroasă companie auto din lume, cu o capitalizare bursieră de 800 mld. dolari – a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi a anunţat că va accepta criptomoneda ca metodă de plată pentru produsele firmei, mişcare ce a trezit apetitul mediului corporate din SUA.

Totuşi, dacă fundamentele companiilor „vor deveni legate de mişcările efectuate de Bitcoin, ne vom confrunta imediat cu o bulă”, spune Craig Erlam, senior market analyst în cadrul grupului tech Oanda Europe.

În schimb, CEO Tesla Elon Musk a apărat decizia producătorului de a cumpăra Bitcoin de 1,5 miliarde de dolari, subliniind faptul că moneda este pe picior de egal cu banii cash.

Între timp, Ether – a doua cea mai valoroasă criptomonedă la nivel mondial – a ajuns la un nou maxim istoric de 1.934 de dolari, rezultat alimentat de creşterile înregistrate de Bitcoin.

„Explozia Ether este în plin efect, de vreme ce preţul mic al monedei promite să atingă nivelul raportat de Bitcoin”, spune, Jehan Chu, cofondator al firmei de trading Kenetic Capital, specializată în criptomonede.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bitcoin,
ehter,
crestere,
valoare,
piata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.