Valoarea bitcoin a crescut la peste 34.000 de dolari pentru prima dată, duminică, anunţă BBC.

Autor: Dorin Oancea Postat la 04 ianuarie 2021 46 afişări

Valoarea bitcoin a crescut la peste 34.000 de dolari pentru prima dată, duminică, anunţă BBC.

Moneda electronică a câştigat câştigul în acest an aproape 5.000 de dolari. Până la ora 17:00 GMT valoarea a scăzut până la aproximativ 33.000 de dolari, potrivit site-ului Coindesk.

Creşterea a fost determinată de interesul marilor investitori care caută profituri rapide şi vine după ce Bitcoin a crescut cu 300% anul trecut, iar preţul multor alte valute digitale a crescut brusc.

Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă, a câştigat 465% în 2020

Unii analişti consideră că valoarea bitcoin ar putea creşte şi mai mult pe măsură ce dolarul american scade.

Bitcoin este tranzacţionat la fel ca monedele reale, cum ar fi dolarul american şi lira sterlină. Recent, a căpătat un impuls suplimentar ca formă de plată online, după ce PayPal a adoptat moneda digitală.

Dar criptomoneda s-a dovedit a fi, de asemenea, o investiţie volatilă.

Preţul în creştere a iscat îngrijorări cu privire la faptul că bitcoin ar putea înregistra o corecţie dramatică, aşa cum sa întâmplat în urmă cu trei ani, când valoarea s-a prăbuşit.

În timpul creşterii din 2017, Bitcoin a fost aproape de a trece de nivelul de 20.000 de dolari, atingând ulterior minime extreme, sub 3.300 de dolari.

Bitcoin a depăşit 19.000 de dolari în noiembrie anul trecut, înainte de a scădea din nou brusc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bitcoin,
creştere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.