Valoarea Apple a depăşit pragul de 500 miliarde de dolari, de 50 de ori mai mult decât acum 10 ani

Postat la 01 martie 2012 15 afişări

Valoarea de piaţă a Apple a depăşit miercuri la bursa de la New York pragul de 500 miliarde de dolari, de 50 de ori mai mult faţă de capitalizarea din urmă cu zece ani a companiei, iar indicatorii tehnici ai pieţei Nasdaq sugerează că acţiunile companiei sunt încă ieftine.

Apple se alătură astfel clubului exclusivist al companiilor ale căror capitalizări au depăşit la un moment dat 500 miliarde de dolari pe bursa de la New York, alături de Microsoft, ExxonMobil, Cisco şi General Electric, potrivit CNN Money.

Singura companie din afara SUA care se poate lăuda cu această performanţă este PetroChina, a cărei capitalizare depăşea la un moment dat 1.000 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

ExxonMobil a atins pragul de 500 miliarde de dolari la sfârşitul anului 2007, datorită creşterii puternice a preţului petrolului. Microsoft, Cisco şi General Electric au marcat această reuşită în 1999, la apogeul balonului speculativ din industria IT.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Apple,
500 miliarde,
bursa
/actualitate/valoarea-apple-a-depasit-pragul-de-500-miliarde-de-dolari-de-50-de-ori-mai-mult-decat-acum-10-ani-9359332
9359332
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.