Vaccinurile anti COVID sunt experimentale sau nu? Răspunsul Ministerului Sănătăţii

Postat la 05 aprilie 2021 381 afişări

Vaccinurile anti COVID sunt experimentale sau nu? Răspunsul Ministerului Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii declară că vaccinurile anti COVID-19 nu sunt unele experimentale.

„Au trecut prin studii clinice. Siguranţa lor e monitorizată permanent”, argumentează instituţia. Faptul că vaccinurile continuă să fie monitorizate atent nu înseamnă că sunt în faza de experimentare, explică MS.

Ministerul Sănătăţii a transmis luni că vaccinurile anti COVID-19 nu sunt experimentale, acestea trecând anterior prin studii clinice, demonstrându-se astfel că sunt eificiente şi sigure pentru sănătatea umană.

„Sunt vaccinurile anti COVID-19 experimentale?

Nu. Înainte să fie autorizate, vaccinurile au trecut prin studii clinice de fază 1, 2 şi 3, demonstrându-se astfel eficacitatea şi siguranţa acestora (...). Faptul că ele continuă să fie monitorizate atent NU înseamnă că sunt în faza de experimentare.

Deşi vaccinurile au trecut printr-o serie de teste riguroase înainte de a fi autorizate, este important ca siguranţa acestora să fie monitorizată în mod constant. De altfel, toate medicamentele autorizate, chiar şi cele care există de foarte mulţi ani pe piaţă, sunt supuse acestui proces de monitorizare neîntreruptă, numit farmacovigilenţă.

Într-un studiu clinic, care poate include doar câteva zeci de mii de voluntari (din motive logistice şi economice), nu se pot analiza efectele unui medicament pentru toate categoriile de oameni, iar anumite reacţii adverse sunt atât de rare, încât nu apar în timpul studiului.

Cititi mai mutle pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
vaccinuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.