Vaccinul dezvoltat de Rusia de numeşte Sputnik-V. Ruşii susţin că 20 de ţări au cerut peste 1 miliard de doze

Postat la 11 august 2020 241 afişări

Vaccinul dezvoltat de Rusia de numeşte Sputnik-V. Ruşii susţin că 20 de ţări au cerut peste 1 miliard de doze

Ruşii sustţin că 20 de ţări sunt deja interesate de antidot, iar cererea este de peste 1 miliard de doze.

Numele Sputnik-V vine de la lansarea primului satelit din lume pe orbita Pământului, al Uniunii Sovietice, în 1957. Până în acest moment, Rusia nu a prezentat date ştiinţifice despre testare şi, implicit, date referitoare la siguranţa şi eficienţa acestuia.

Rusia susţine că a dezvoltat primul vaccin din lume contra Covid-19, pe care l-a numit Sputnik-V, relatează CNN. Potrivit oficialilor ruşi, 20 de ţări au făcut deja o cerere preliminară pentru peste 1 miliard de doze.

"Observăm un interes considerabil din străinătate pentru vaccinul rusesc dezvoltat de Institutul Gamaleya. Am primit o cerere preliminară de peste 1 miliard de doze din partea a 20 de ţări. Împreună cu partenerii noştri externi, suntem pregătiţi să fabricăm 500 de milioane de doze pe an în 5 ţări, iar planul nostru este să mărim capacicatea de producţie", a transmis Kirill Dmitirev, şeul fondului de investiţii RDIF.

Acesta a mai precizat că ţări din America Latină, Orientul Mijlociu şi Asia şi-au manifestat interesul pentru noul vaccin.

Deocamdată, vaccinul dezvoltat de ruşi nu a trecut de faza a treia de testare, unde sunt implicaţi mii de participanţi pentru a verifica siguranţa şi eficienţa acestuia. Kirill Dimitriev a declarat că aceste teste vor avea loc în afara ţării, în Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită.

Numele Sputnik-V vine de la lansarea primului satelit din lume, al Uniunii Sovietice, în 1957, amintind de perioada când Rusia şi SUA luptau pentru a fi primele care dezvoltă programe cosmice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dezvoltare,
rusi,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.