USL: Numărul de parlamentari şi europarlamentari va scădea, urmare a calculului populaţiei reale

Postat la 03 august 2012 15 afişări

Senatorul PSD Dan Şova a declarat, joi, că numărul de parlamentari în Legislativul naţional şi de europarlamentari în PE se va reduce ca urmare a calculului populaţiei reale, care a înregistrat o scădere.

Şova a spus că în acest moment există două "mize": una care are în vedere restabilirea numărului real al populaţiei, iar cealaltă care priveşte reactualizarea listelor electorale permanente. Senatorul PSD a spus că numărul real de populaţie include şi minorii, şi pe cei cu drepturi electorale suspendate prin hotărâre judecătorească. El a arătat că, probabil, numărul de parlamentari din Legislativul naţional se va reduce după ce se va calcula numărul real al populaţiei care există în România, întrucât în Legea pentru alegerile parlamentare există norma de reprezentare de 70.000 de cetăţeni pentru un deputat şi 150.000 pentru un senator.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/usl-numarul-de-parlamentari-si-europarlamentari-va-scadea-urmare-a-calculului-populatiei-reale-9918481
9918481
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.