Urmeaza a doua listare a Fondului Proprietatea

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 26 iunie 2011 15 afişări

Reprezentantii Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, au confirmat ca vor face publica in aceasta saptamana propunerea concreta de listare duala, cea de-a doua bursa avuta in vedere urmand sa fie cea de la Viena, Varsovia sau Londra.

O listare a Fondului pe o piata mai lichida si cu mai mare vizibilitate este una dintre principalele strategii ale Franklin Templeton, care prin doi dintre reprezentantii sai, managerul FP Grzegorz Konieczny si directorul pentru fonduri suverane David Smart, au criticat recent, o data in plus, faptul ca Bursa de Valori "e ridicol de subreprezentata" in economie si nu indeajuns de lichida.

"Listarea FP pe o piata mai matura va duce la o reducere notabila a discountului fata de valoarea activului net, comparativ cu nivelul lui de acum de peste 50%", considera Mihai Caruntu, analist al BCR, referindu-se la pretul curent, in jur de 0,53 lei pe actiune. BCR recomanda acumularea actiunilor FP si un pret-tinta de 0,72 lei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/urmeaza-a-doua-listare-a-fondului-proprietatea-8389933
8389933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.