Unul dintre cele mai mari oraşe din lume intră într-un blocaj de o lună, pe fondul temerilor celui de-al treilea val al epidemiei

Autor: Dorin Oancea Postat la 19 martie 2021 278 afişări

Unul dintre cele mai mari oraşe din lume intră într-un blocaj de o lună, pe fondul temerilor celui de-al treilea val al epidemiei

Capitala Franţei urmează să intre într-un blocaj de o lună, în condiţiile în care Franţa se teme de un al treilea val al epidemiei de coronavirus, relatează BBC.

Aproximativ 21 de milioane de persoane din 16 regiuni din Franţa vor fi plasate afectate de vineri de la miezul nopţii.

Aceste măsuri nu vor fi la fel de stricte ca acelea din trecut, a spus premierul Jean Castex, persoanele având voie să facă exerciţii în aer liber.

Franţa a înregistrat peste 35.000 de noi infecţii în ultimele 24 de ore.

Castex a declarat că un „al treilea val” de infecţii în ţară pare tot mai probabil.

Situaţia din Paris este deosebit de îngrijorătoare, cu 1.200 de persoane aflate în terapie intensivă, mai mult decât în ​​vârful celui de-al doilea val din noiembrie, a declarat ministrul Sănătăţii, Olivier Véran.

Conform noilor măsuri, afacerile neesenţiale vor fi forţate să se închidă, dar şcolile vor rămâne deschise, alături de unităţile de igienă, dacă respectă un „protocol sanitar special”.

Oamenilor li se va permite să facă mişcare în aer liber la mai puţin de 10 km de casă şi nu li se permite să călătorească în alte părţi ale ţării decât dacă au un motiv valabil. Cei din zonele afectate vor trebui să completeze un formular pentru a explica de ce şi-au părăsit casele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
paris,
lockdown,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.