Unul dintre cei mai mari creditori italieni s-a prăbuşit: Banca Carige şi-a pierdut 83% din valoare

Autor: Alex Ciutacu Postat la 28 decembrie 2018 3991 afişări

Unul dintre cei mai mari creditori italieni s-a prăbuşit: Banca Carige şi-a pierdut 83% din valoare

Creditorul italian Banca Carige s-a prăbuşit în Milano după ce unul dintre cei mai mari investitori a blocat vânzarea unei participaţii din bancă în data de 22 decembrie, spulberând speranţele unei restructurări necesare, potrivit Bloomberg.

Acţiunile s-au prăbuşit atunci cu 19%, lăsând creditorul din Genova cu o valoare de piaţă de circa 79 milioane euro. În total, de la începutul anului banca şi-a pierdut 83% din valoare de la începutul anului.

Instituţia financiară a propus la întâlnirea investitorilor să vândă acţiuni în valoare de 400 de milioane de euro, însă această propunere a fost blocată de Malacalza Investimenti, care deţine 27,5% din bancă, lăsând creditorul fără unul dintre principalii piloni ai planului de majorare de capital aprobat de Banca Centrală Europeană.

Board-ul băncii a anunţat că va informa reglementatorul cu privire la rezultatul votului şi că va continua să lucreze „în interesul clienţilor şi al acţionarilor”. Vicepreşedintele băncii, Lucrezia Reichlin şi un membru al board-ului, Raffaele Mincione, au demisionat săptămâna trecută din bancă după rezultatul votului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banca,
prabusire,
valoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.