Unul din patru angajati romani lucreaza la negru. Cum va schimba noul cod al muncii acest raport si ce amenzi vor primi cei care angajeaza fara contract?

Autor: Ana Raduta Postat la 23 martie 2011 23 afişări

Unul dintre cele mai importante puncte din proiectul de modificare a codului muncii vizeaza reducerea numarului de oameni care lucreaza fara contract de munca si inasprirea sanctiunilor pentru cei care angajeaza la negru.

"In momentul de fata, un milion de locuri de munca sunt la negru", a spus Nicolae Ivaschescu, secretar de stat in Ministerul Muncii, familiei si protectiei Sociale, in cadrul conferintei "Perspective pentru HR in 2011. Ce misiune va avea managerul de HR in dezvoltarea companiilor?", organizata de Ziarul Financiar. Cu toate acestea, Ministerul nu are inca un obiectiv clar trasat - nu stie exact cu cat va scadea numarul celor care lucreaza la negru si nici in cat timp se va intampla acest lucru. "Vom evalua aceste date de la luna la luna si astfel vom vedea in ce masura pachetul de modificari la codul muncii a fost sau nu eficient", mai spune Ivaschescu.

Potrivit acestui pachet de modificari, angajatorii care vor fi descoperiti ca au angajat oameni fara contracte de munca vor primi amenzi intre 10.000 si 20.000 de lei, in cazul in care este vorba de cel mult cinci persoane aflate in aceasta situatie. Daca insa numarul persoanelor fara contract este mai mare de cinci, angajatorul risca intocmirea unui dosar penal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
codul muncii,
amenzi,
/actualitate/unul-din-patru-angajati-romani-lucreaza-la-negru-cum-va-schimba-noul-cod-al-muncii-acest-raport-si-ce-amenzi-vor-primi-cei-care-angajeaza-fara-contract-8090109
8090109
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.