Unui hacker care a furat criptomonede în valoare de 600 de milioane de dolari i se oferă o recompensă de 500.000 de dolari şi imunitate în schimbul returnării banilor

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 16 august 2021 86 afişări

Unui hacker care a furat criptomonede în valoare de 600 de milioane de dolari i se oferă o recompensă de 500.000 de dolari şi imunitate în schimbul returnării banilor

Un hacker care a sustras criptomonede în valoare de peste 600 milioane de dolari a primit 500.000 de dolari şi imunitate ca recompensă pentru returnarea banilor, conform BBC News.

Poly Network a făcut oferta controversată după ce hackerul s-a angajat să trimită banii înapoi.

Un fost oficial al FBI a spus că „companiile private nu au autoritatea de a promite imunitate de urmărire penală”.

Atacul este unul dintre cele mai mari jafuri de hacking din istorie. Poly Network a declarat că persoana a exploatat o vulnerabilitate în sistemul său.

Majoritatea banilor au fost acum rambursaţi, deşi hackerul spune că nu este interesat de recompensă.

La scurt timp după piratare, individul anonim a postat mai multe note către blockchainu-ul public, cerând sfaturi legate de cum poate spăla banii furaţi.

Mai târziu, hackerul a pretins „că nu e interesat de bani” şi a promis că va restitui totul.

Joi seară, Poly Network a declarat că majoritatea activelor rămase în posesia hackerului au fost transferate pe un portofel digital controlat atât de hacker, cât şi de companie.

Poly Network spune că încă aşteaptă finalizarea completă a procesului de rambursare, dar că încă negociază cu hackerul.

O parte dintre monedele furate au fost îngheţate la scurt timp după atac. Acestea nu au fost încă transferate, dar oricum nu pot fi folosite de hacker.

„Hackerul deţine încă monede Tether în valoare de 33,4 milioane de dolari – monedele au fost îngheţate chiar de Tether”, a declarat pentru BBC Tom Robinson, co-fondator al Elliptic, o firmă de analiză blockchain din Londra.

El a adăugat că se putea vedea pe blockchain că „hackerii deţineau alte câteva de jetoane în valoare de câteva mii de dolari”

Totuşi, nu era clar dacă acestea făceau parte din bunurile furate sau din donaţiile pe care hackerul le-a cerut oamenilor să le trimită joi ca mulţumire pentru returnarea banilor.

Într-un Q&A de trei pagini postat online, hackerul anonim a susţinut că a efectuat jaful pentru distracţie şi pentru a încuraja firma de schimb de criptomonede Poly Network să-şi îmbunătăţească securitatea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hacker,
bani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.