Unu din trei angajatori britanici plănuieşte să reducă numărul locurilor de muncă în următoarele trei luni

Postat la 10 august 2020 35 afişări

Unu din trei angajatori britanici plănuieşte să reducă numărul locurilor de muncă în următoarele trei luni

Unu din trei angajatori britanici plănuieşte să reducă numărul de locuri de muncă în următoarele trei luni. Situaţia companiilor private este tot mai gravă în condiţiile în care 40% din angajatori estimează concedieri în viitorul apropiat, conform unui studiu realizat cu ajutorul a 2.000 de companii din Regatul Unit şi citat de Bloomberg.

Riscul pe care îl reprezintă şomajul în masă continuă să ameninţe economia Marii Britanii. După ce guvernul a plătit salariile a 9,6 milioane de oameni, pentru un cost total de 33,8 miliarde de lire până pe 2 august, autorităţile au început să relaxeze măsurile, chiar dacă business-urile continuă să înregistreze pierderi.

Banca Angliei estima săptămâna trecută să rata şomajului va ajunge la 7,5% până la sfârşitul anului.

„Până acum, numărul concedierilor a rămas redus – fapt datorat schemei de păstrare a locurilor de muncă – însă ne aşteptăm să vedem mai multe disponibilizări pe timpul toamnei, în special în sectorul privat odată ce schema va lua sfârşit”, a declarat Gerwyn Davies, senior adviser în cadrul institutului britanic de resurse umane CIPD.

Produsul intern brut (PIB) al Marii Britanii a înregistrat în primul trimestru cea mai mare contracţie din ultimii 40 de ani, iar deficitul balanţei de plăţi a urcat până la 21,1 miliarde de lire.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.