Uniunea Naţională a Judecătorilor cere CSM amânarea alegerii conducerii Consiliului

Postat la 04 ianuarie 2013 9 afişări

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) cere public Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ca alegerea conducerii CSM, programată pentru vineri, să fie amânată, pentru a oferi posibilitatea unei dezbateri reale a proiectelor candidaţilor, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

UNJR precizează că a solicitat în mod oficial actualei conduceri a CSM, încă din 19 decembrie 2012, asumarea publică a candidaturilor pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului şi a proiectelor candidaţilor.

"Până în acest moment, niciun membru al Consiliului nu şi-a anunţat candidatura, iar pe site-ul oficial al Consiliului nu este publicat niciun anunţ în acest sens", se precizează în comunicat.

În opinia UNJR, perpetuarea acestei modalităţi de alegere a conducerii Consiliului, prin anunţarea doar în cadrul şedinţei a candidaturilor şi a proiectelor este inacceptabilă, fiind în totală contradicţie cu principiile transparenţei şi responsabilităţii asumate în mod explicit de fiecare dintre membrii actualului CSM.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/uniunea-nationala-a-judecatorilor-cere-csm-amanarea-alegerii-conducerii-consiliului-10427212
10427212
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.