Uniunea Europeana sustine cercetarea daneza in domeniul celulelor stem

Autor: Razvan Muresan Postat la 25 ianuarie 2012 15 afişări

Banca daneza StemCare de recoltare si stocare a celulelor stem a anuntat primirea unui grant de cercetare din partea Uniunii Europene de 700.000 euro, dedicat dezvoltarii unei tehnologii care sa asigure un numar suficient de celule stem compatibile, disponibile pentru tratament oricand de-a lungul vietii pacientului.

Rezultatele pozitive ale cercetarilor ultimilor ani in domeniul celulelor stem au crescut interesul parintilor in stocarea unei cantitati suficiente de astfel de celule, cu scopul de a fi utilizate ulterior in tratamente. In SUA si Uniunea Europeana sunt deja stocate cca 1,3 milioane de probe de celule stem, in banci publice sau private.

Proiectul, care a primit numele de StemXpand, a primit o finantare de cca 700.000 euro din partea Uniunii Europene prin intermediul programului EU - EUROSTARS, avand ca obiectiv dezvoltarea unei tehnologii eficiente de multiplicare a celulelor stem hematopoietice.

Celulele stem, inclusiv celulele recoltate din sangele cordonului ombilical, sunt fie celule hematoformatoare, fie celule mezenchimale. Cele hematoformatoare sunt folosite in tratamentul unor boli grave de sange, ca de exemplu leucemia, pe cand celulele mezenchimale au potentialul de a fi folosite in medicina regenerativa, in bolile cardiovasculare, in bolile reumatice sau diabet tip I. Banca daneza StemCare de recoltare si stocare a celulelor stem este reprezentata in Romania de compania Stem Sure

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stiinta,
ue,
stemcare,
recoltare,
celule stem
/actualitate/uniunea-europeana-sustine-cercetarea-daneza-in-domeniul-celulelor-stem-9175201
9175201
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.