Uniunea Europeană dă 1,5 milioane de euro pentru instruirea managerilor români

Autor: Ana Raduta Postat la 28 septembrie 2011 16 afişări

The Network, companie de consultanţă de management şi planificare strategică de business, demarează iPlan – proiectul "Planificare strategică – Competenţe şi competitivitate pentru manageri”, prin care 3.300 de manageri români vor fi instruiţi gratuit.

Obiectivul iPlan este dezvoltarea, la nivel naţional, a competenţelor de planificare strategică de marketing în rândul managerilor din companiile private şi publice, dar şi din administraţia publică. Programul este structurat pe o perioadă de doi ani şi este gratuit. 3.300 de manageri vor fi evaluaţi în ceea ce priveşte competenţele de planificare strategică iar în urma selecţiei, 1.000 dintre ei vor beneficia de seminarul de planificare strategică, un plan de dezvoltare personalizat şi evaluarea ulterioară.

"Planificarea strategică este unul dintre procesele esenţiale care nu ar trebui să lipsească dintr-o organizaţie, indiferent dacă este privată sau publică.Llipsa acestui proces fundamental are un cost de oportunitate major: existenţa companiei pe termen lung", spune Eusediu Margasoiu, de la The Network.

în mod uzual conceptele de planificare strategică sunt predate în cadrul programelor de MBA sau EMBA, însă, potrivit statisticilor, numărul participanţilor la astfel de cursuri s-a redus cu 15% în ultimul an, în urma diminuării bugetelor de training şi formare ale companiilor. Până în prezent, circa 4.000 de manageri au absolvit programe de MBA sau EMBA desfăşurate în România.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 - AMPOSDRU, iar valoarea sa atinge 1,5 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fonduri europene,
ue,
manageri,
management
/actualitate/uniunea-europeana-da-1-5-milioane-de-euro-pentru-instruirea-managerilor-romani-8811334
8811334
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.