Uniunea Europeană avertizează toate ţările în legătură cu cea mai mare „ameninţare existenţială" şi susţine măsuri urgente de contracarare

Postat la 18 februarie 2019 272 afişări

Schimbările climatice reprezintă "o ameninţare existenţială" pentru toate ţările, avertizează miniştrii de Externe ai ţărilor Uniunii Europene, pledând pentru măsuri de contracarare a încălzirii globale.

Uniunea Europeană avertizează toate ţările în legătură cu cea mai mare „ameninţare existenţială" şi susţine măsuri urgente de contracarare

"Schimbările climatice reprezintă o ameninţare directă şi existenţială care nu va excepta nicio ţară. Lumea se confruntă deja cu multiple efecte devastatoare ale schimbărilor climatice, dar măsurile rămâne insuficiente", afirmă miniştrii de Externe ai ţărilor UE în "Concluziile diplomaţiei climatice", adoptate în urma reuniunii de luni a Consiliului Uniunii Europene.

 

"Uniunea Europeană este determinată să contribuie la intensificarea ambiţiilor globale şi să deschidă drumul spre acţiuni accelerate pentru contracararea încălzirii climatice pe toate fronturile, recunoscând implicaţiile severe pe care schimbările climatice le reprezintă la adresa securităţii şi stabilităţii internaţionale", precizează comunicatul postat pe site-ul Consiliului UE.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.