Uniunea Europeană a decis noi sancţiuni împotriva regimului sirian

Postat la 23 aprilie 2012 13 afişări

Uniunea Europeană a decis luni să impună noi sancţiuni împotriva regimului sirian, interzicând exporturile de produse de lux şi limitând exporturile de material folosit pentru reprimarea opozanţilor, a declarat un diplomat.

"Aceste sancţiuni împotriva Siriei vor fi puse în aplicare", a subliniat această sursă. "Ele acoperă produsele de lux şi materialul folosit pentru reprimare". Sancţiunile au fost decise în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor din cele 27 de state membre înaintea unei reuniuni a miniştrilor europeni de Externe, la Luxemburg. Europenii trebuie să stabilească şi cadrul exact de aplicare a măsurii asupra produselor de lux. Dar făcând acest lucru, UE vizează în mod "foarte simbolic" stilul de viaţă al cuplului Assad, în timp ce presa a evidenţiat recent gustul pentru lux al soţiei preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Asma, a recunoscut un alt diplomat european sub acoperirea anonimatului.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
ue,
siria,
regim
/actualitate/uniunea-europeana-a-decis-noi-sanctiuni-impotriva-regimului-sirian-9562023
9562023
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.