Ungureanu vrea o dezbatere tehnică a CE privind xenofobia şi îl invită pe Van Rompuy la Bucureşti

Postat la 15 martie 2012 53 afişări

Consiliul European trebuie să iniţieze o dezbatere tehnică la înalt nivel privind modul în care politicile UE pot fi puse sub semnul întrebării de atutidini xenofobe, preşedintele CE fiind invitat la Bucureşti pentru se adresa Parlamentului român inclusiv pe această temă, afirmă premierul Ungureanu.

"Există o preocupare privind modul în care politicile europene pot fi puse sub semnul întrebării la nivelul executivelor şi parlamentelor naţionale de expresia politică a xenofobiei, a parohialismului politic, de atitudini antidemocratice, într-un cuvânt de atitudini antieuropene. Şi preşedintele Consiliului, şi eu considerăm că este nevoie de o dezbatere care, tehnic, poate fi legată de lucrările unui Consiliu European, antrenând factori politici de înaltă decizie, asupra valorii ideii europene şi a modului în care ne raportăm la aceasta", a afirmat premierul Mihai Răzvan Ungureanu, la sfârşitul discuţiei avute, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
ungureanu,
xenofobia,
van rompuy
/actualitate/ungureanu-vrea-o-dezbatere-tehnica-a-ce-privind-xenofobia-si-il-invita-pe-van-rompuy-la-bucuresti-9402667
9402667
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.