Ungaria va reduce preţurile la energie şi încălzire cu 10% pentru consumatorii casnici începând din ianuarie

Postat la 14 decembrie 2012 48 afişări

Ungaria va reduce preţurile la energie şi încălzire cu 10% pentru consumatorii casnici începând din ianuarie, scrie Thomson Reuters. Aproape patru milioane de gospodării vor beneficia de preţurile mai scăzute prin această măsură, al cărei cost va fi suportat de firmele de utilităţi, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Andras Giro-Szasz.

Majoritatea companiilor de utilităţi din Ungaria sunt deţinute de grupuri străine precum RWE, E.ON (Germania), GDF şi EDF (Franţa). Acestea au obţinut profit de 350% faţă de investiţia iniţială din 1995, când sectorul energetic ungar a fost privatizat, a adăugat Giro-Szasz. Premierul Viktor Orban, al cărui sprijin în rândul alegătorilor a suferit din cauza austerităţii economice şi a ratei ridicate a şomajului, a declarat anterior că vrea să transforme furnizarea de energie către gospodării într-o "activitate non-profit".

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ungaria-va-reduce-preturile-la-energie-si-incalzire-cu-10-pentru-consumatorii-casnici-incepand-din-ianuarie-10392484
10392484
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.