Ungaria se confruntă cu o situaţie foarte periculoasă din cauza crizei din zona euro

Postat la 29 august 2011 7 afişări

Ungaria se confruntă cu "o situaţie foarte periculoasă" din cauza riscurilor extraordinare provocate de criza datoriilor din zona euro şi trebuie să reducă în continuare cheltuielile bugetare, altfel riscând, precum Grecia, o pierdere a suveranităţii economice, a declarat premierul Viktor Orban.

Guvernul Orban a mizat pe redresarea economiei mondiale atunci când a rupt legăturile cu Fondul Monetar Internaţional, în urmă cu un an, şi a optat pentru un impozit unic de 16%, reducerea impozitelor pentru companii şi naţionalizarea activelor fondurilor private de pensii, de 15 miliarde de dolari. Reducerea impozitelor pe venit, cu 400 miliarde de forinţi (2,1 miliarde dolari) nu a reuşit să susţină consumul, după ce aprecierea francului elveţian a majorat ratele pentru împrumuturile imobiliare, în timp ce exporturile au scăzut din cauza cererii mai mici din străinătate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaia,
criza,
zona euro,
economie
/actualitate/ungaria-se-confrunta-cu-o-situatie-foarte-periculoasa-din-cauza-crizei-din-zona-euro-8669611
8669611
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.