LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Ungaria, elevul neascultător al FMI, a reuşit să se împrumute în dolari mai ieftin decât România

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 14 februarie 2013 17 afişări

Ungaria a reuşit să strângă 3,25 miliarde de dolari prin prima emisiune de obligaţiuni de pe pieţele internaţionale din ultimele 21 de luni, reuşind să evite astfel un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional care ar fi impus un control strict asupra politicilor interne.

Guvernul a strâns cu ajutorul băncilor Deutsche Bank, Goldman Sachs, Citigroup şi BNP Paribas două miliarde de dolari prin vânzarea de obligaţiuni cu scadenţa la zece ani şi 1,2 miliarde de dolari prin plasarea de titluri scadente la cinci ani, scrie Bloomberg, care citează surse apropiate tranzacţiilor. Obligaţiunile sunt denominate în dolari. Ungaria s-a finanţat astfel la un randament mediu de 4,2% pentru titlurile la cinci ani şi de 5,4% pentru cele de zece ani, potrivit calculelor Portfolio.hu. Subscrierile au fost de 12 miliarde de dolari. În cea mai recentă ieşire pe piaţa din SUA, România a atras în luna februarie a anului trecut 750 milioane de dolari prin redeschiderea unei emisiuni de obligaţiuni pe 10 ani lansate în luna ia­nuarie. Titlurile au avut un randament de 6,45%, în scădere de la 6,875%, iar oferta a fost de patru ori mai mare decât suma împrumutată. Subscrierile au to­talizat 3,2 miliarde de dolari. Aranjorii principali ai emisiunii au fost Citigroup, Deutsche Bank şi HSBC.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ungaria,
FMI,
împrumut,
dolari,
ieftin,
România
/actualitate/ungaria-elevul-neascultator-al-fmi-a-reusit-sa-se-imprumute-in-dolari-mai-ieftin-decat-romania-10561236
10561236
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.