Ungaria: Dobânda de referinţă s-a majorat, după ce forintul s-a depreciat la un nivel record

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 16 iunie 2022 29 afişări

Banca Centrală a Ungariei a decis majorarea dobânzii de referinţă cu 50 de puncte, până la pragul de 7,25% după ce forintul s-a depreciat la un nivel record, scrie Bloomberg.

Ungaria: Dobânda de referinţă s-a majorat, după ce forintul s-a depreciat la un nivel record

Aceasta este cea de a treia majorare a dobânzii din ultimele trei săptămâni. Banca intenţionează să continue majorarea cu câte 30 de puncte de bază în fiecare lună.

Pieţele financiare continuă să urmărească evoluţia tensiunilor dintre Ungaria şi Uniunea Europeană, care în ciuda derapajelor acestei ţări continuă să pompeze miliarde de euro.

Decizia Fed de a implementa cea mai mare creştere a dobânzii din ultimii 30 de ani, pune tot mai multă presiune pe băncile centrale pentru a merge în aceeaşi direcţie.

După decizia Băncii Centrale a Ungariei de a majora dobânda de referinţă randamentul pentru obligaţiunile guvernamentale denominate în forinţi a crescut până la 8,6%.

În România dobânda de referinţă este situată la nivelul de 3,75%, potrivit datelor BNR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaria,
dobândă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.