Unele dintre cele mai mari companii de turism din Europa refuză să le înapoieze banii clienţilor care şi-au amânat planurile de călătorie din cauza coronavirusului

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 21 august 2020 971 afişări

Unele dintre cele mai mari companii de turism din Europa refuză să le înapoieze banii clienţilor care şi-au amânat planurile de călătorie din cauza coronavirusului

Unele dintre cele mai mari companii de turism din Europa refuză să le înapoieze banii clienţilor care şi-au amânat planurile de călătorie din cauza crizei generate de coronavirus, potrivit MarketWatch.

Faptul că firmele refuză să înapoieze banii reprezintă o încălcare directă a indicaţiilor lansate de autorităţile europene. De exemplu, operatorul Sunweb le-a spus clienţilor că o astfel de mişcare „nu este fezabilă din punct de vedere financiar”. Totodată, compania de turism premium Scott Dunn a declarat că a reuşit să gestioneze majoritatea cererilor restante din timpul crizei, adăugând că a restituit până acum milioane de lire în cash.

Nici firma franceză Club Med nu a reuşit să înapoieze banii tuturor clienţilor, un purtător de cuvânt declarând că operatorul este pus în dificultate de o serie de probleme administrative.

Autorităţile europene au decis la începutul anului că operatorii din domeniul turistic trebuie le înapoieze banii clienţilor în numerar, nu în vouchere, pentru călătoriile anulate din cauza coronavirusului. De asemenea, Comisia Europeană a decis în luna mai că turiştii au 14 zile la dispoziţie să îşi ceară banii înapoi în cazul în care le-a fost anulat sejurul.

În Marea Britanie, Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe a primit 17.500 de plângeri cu privire la companiile de turism din luna martie până în prezent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clienti,
turism,
bani,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.