Unde pleacă românii cu ocazia zilei de 8 martie şi cât sunt dispuşi să cheltuiască pentru un sejur de două nopţi

Autor: Andra Stroe Postat la 05 martie 2021 69 afişări

Unde pleacă românii cu ocazia zilei de 8 martie şi cât sunt dispuşi să cheltuiască pentru un sejur de două nopţi

Românii se pregătesc pentru sărbătorile începutului de primăvară cu vacanţe rezervate la munte sau city break-uri în marile oraşe ale ţării. Ziua Internaţională a Femeii este un prilej bun pentru câteva zile de relaxare, iar datele înregistrate de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro arată că cei mai mulţi români vor porni weekendul acesta către staţiunile de pe Valea Prahovei şi Braşov.

Conform solicitărilor primite de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, turiştii români sunt dispuşi să plătească între 600 şi 1.200 lei pentru două persoane, pentru un sejur de minim 2 nopţi în perioada 6 – 8 martie, 2021. Cele mai multe rezervări au fost efectuate de cupluri, iar din toate rezervările înregistrate 42% au ca destinaţie staţiunile de pe Valea Prahovei (42%), în special Predeal, Sinaia, urmat de Braşov. Următorul tip de vacanţă solicitat de români în acest weekend au fost citybreak-urile, unde 39% dintre turişti au optat pentru sejururi petrecute în marile oraşe ale ţării, precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea. 19% dintre vacanţele rezervate în această perioadă se vor desfăşura în staţiunile balneare, precum Sovata, Băile Felix şi Vatra Dornei.

Atenţia turiştilor românilor se îndreaptă către unităţile mici de cazare, astfel 67% dintre vacanţele rezervate au fost efectuate fie la pensiuni (35%), fie cabane, vile şi case de vacanţe (22%) sau apartamente (10%). În contextul actual, există un trend crescător pentru aceste tipuri de unităţi de cazare, datorită localizării lor în zone liniştite, aproape de natură şi pentru numărul mic de turişti care pot fi găzduiţi.

De asemenea, ofertele făcute de hotelieri au dus la creşterea numărului de rezervări efectuate, iar 33% dintre toate vacanţele înregistrate de platforma Travelminit.ro au fost rezervate la hoteluri.

Spre deosebire de perioada pre-pandemică, când turiştii îşi doreau să exploreze vecinătăţile hotelurilor, acum aceştia îşi doresc să rămână în hotel şi aleg proprietăţi cu cât mai multe activităţi. Piscina interioară, ciubărul cu apă fierbinte sau zona SPA (dacă judeţele unde se află pensiunile permit operarea piscinelor hotelurilor) sunt acum printre cele mai căutate activităţi disponibile pentru turişti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
8 martie,
vacanta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.