Facebook recunoaşte că a stocat sute de milioane de parole fără să le cripteze, pe servere interne

Postat la 22 martie 2019 43 afişări

Oficialii Facebook au recunoscut că au stocat pe serverele interne ale companiei sute de milioane de parole ale utilizatorilor, fără să le cripteze, însă au oferit asigurări că nu s-a săvârşit nicio infracţiune, potrivit apnews.com.

Facebook recunoaşte că a stocat sute de milioane de parole fără să le cripteze, pe servere interne

Oficialii companiei americane au recunoscut acest lucru după ce un specialist în securitate online a publicat un articol despre această problemă.

Prin stocarea parolelor, fără a le cripta, acestea fiind astfel la dispoziţia angajaţilor, Facebook a încălcat practicile fundamentale în ceea ce priveşte securitatea datelor online.

"Nu există niciun motiv valid pentru care cineva dintr-o organizaţie, mai ales de mărimea Facebook, să aibă nevoie să acceseze parolele utilizatorilor fără să le cripteze", a declarat expertul în securitate Andrei Barisevici, de la Recorded Future.

Reprezentanţii Facebook au spus, într-un mesaj publicat pe blogul companiei joi, că nu există dovezi care să arate că angajaţii au abuzat de accesul la aceste date. Însă mii de angajaţi ar fi putut să le caute.

Oficialii au spus că parolele au fost stocate pe serverele interne ale companiei, unde nicio persoană din afară nu ar fi avut acces.

De asemenea, au menţionat că procedura normală în ceea ce priveşte parolele este de a le stoca în mod criptat.

Incidentul este cel mai recent dintr-o serie care a afectat imaginea unei companii, a cărei conducere insistă că este un protector responsabil al datelor celor 2,2 miliarde de utilizatori ai săi din lumea întreagă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
utilizatori,
infractiune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.