Un tablou pictat de Egon Schiele, vandut la un pret record

Postat la 23 iunie 2011 65 afişări

Un tablou realizat de pictorul austriac Egon Schiele in 1914 a fost vandut, miercuri, pentru 40 de milioane de dolari, suma care a depasit de aproape doua ori precedentul record stabilit de o lucrare a acestui artist, a anuntat casa Sotheby's.

Tabloul "Häuser mit bunter Wäsche (Vorstadt II)" (Casa cu rufe, periferie II) a fost pus in vanzare de Muzeul Leopold din Viena.

Muzeul vienez a vandut acest tablou pentru a putea sa plateasca suma de 19 milioane de dolari necesara pentru a pastra o alta opera a lui Schiele, "Portretul lui Wally" (amanta pictorului, n.r.), in urma unei dispute in justitie ce a durat 12 ani. Portretul a fost furat in perioada nazista dintr-o galerie de arta din Viena, al carei proprietar era evreu.

Tabloul vandut miercuri, realizat atunci cand artistul se afla la apogeul carierei sale - Egon Schiele a murit tanar, la 28 de ani, in 1918 -, este unul dintre rarele peisaje urbane pictate de Schiele, care a realizat mai mult nuduri si portrete.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tablou,
arta,
Egon Schiele
/actualitate/un-tablou-pictat-de-egon-schiele-vandut-la-un-pret-record-8377842
8377842
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.