Un stat din Europa va deschide camere destinate consumului de droguri

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 03 noiembrie 2015 1521 afişări

Un stat din Europa va deschide camere destinate consumului de droguri

Irlanda va deschide, începând cu anul viitor, camere speciale destinate consumului de droguri, potrivit newstalk.com. Proiectul, prezentat de ministrul Aodhan O'Riordain, prevede deschiderea unor astfel de camere în Dublin, Cork, Galway şi Limerick.

Aceste camere speciale ar trebui să asigure un cadru sigur pentru injecţiile cu heroină, limitând în acelaţi timp riscul de a contracta SIDA sau hepatita C.

Aodhan O'Riordain a explicat strategia în cadrul unui discurs ţinut luni la London School of Economics, precizând că aceste centre ar trebui să devină funcţionale la începutul anului 2016.

Este primul fază a unui plan de a schimba modul de luptă împotriva drogurilor, care s-a dovedit de multe ori ineficient, notează sursa citată. Alte state merg deja pe această abordare: un exemplu este Portugaliam acolo unde consumul de droguri este considerat o boală şi nu o infracţiune. "Atunci când vorbim de droguri ne place să dăm vina pe victimă... dar ce caută victima într-o sală de tribunal dacă este o persoană bolnavă, care are nevoie de ajutor?", a spus O'Riordain.

Primul centru de acest gen din lume a fost deschis la Berna, Elveţia, în iunie 1986. Au urmat altele în Europa (Germania, Olanda, Spania, Norvegia, Luxemburg, Danemarca şi Grecia), precum şi în Australia şi Canada.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-stat-din-europa-va-deschide-camere-destinate-consumului-de-droguri-14871929
14871929
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.