Un SRL austriac a devenit acţionarul majoritar al Raiffeisen

Autor: Razvan Voican Postat la 25 martie 2013 67 afişări

Raiffeisen SEE Region Holding, un vehicul austriac cu statut juridic de SRL, a preluat 99,5% din acţiunile Raiffeisen Bank România, a şasea bancă locală după active, înlocuind banca-mamă Raiffeisen Bank International (RBI), care a decis să schimbe structura prin care controlează subsidiarele din regiune.

Un SRL austriac a devenit acţionarul majoritar al Raiffeisen

Raiffeisen SEE Region Holding, un vehicul austriac cu statut juridic de SRL, a preluat 99,5% din acţiunile Raiffeisen Bank România, a şasea bancă locală după active, înlocuind banca-mamă Raiffeisen Bank International (RBI), care a decis să schimbe structura prin care controlează subsidiarele din regiune. RBI deţine integral vehiculul, păstrându-şi aceleaşi obliga­ţii de susţinere a băncii din România. O mişcare similară au făcut competitorii de la Erste în 2009 când au transferat BCR pe un vehicul similar, EGC Ceps Holding, care deţine astăzi aproape 94% din cea mai mare bancă locală. Într-o situaţie ase­mănătoare se află o altă instituţie de credit din top 10 controlată de austrieci, Volksbank. Optimizarea fiscală este principala explicaţie vehiculată pentru asemenea decizii de interpunere a unor vehicule între banca-mamă şi filialele locale, iar această formulă nu ridică probleme din punctul de vedere al BNR care a aprobat opera­ţiunile. Poate fi însă vorba şi de o formulă de optimizare bilan­ţieră având în vedere presiunea mare a portofoliilor de credite neperformante.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
raiffeisen
/actualitate/un-srl-austriac-a-devenit-actionarul-majoritar-al-raiffeisen-10689485
10689485
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.